zondag 30 september 2012

D-Day (as in: demolishing day)

Hier issie dan. De post waar iedereen op zit te wachten. Ik zal er weinig woorden aan vuil maken (niet mijn gewoonte, I know) maar 't is dan dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. En ik ook doodmoe en stikkapot enzo ben. Maar dat even terzijde. Hier komen ze dan, de voor en na's om U tegen te zeggen!

De Keuken
Paps in de aanslag met De Boorhamer

En 2 secondjes later is dat muurtje weg !

De Silster in actie 

Ziet ze gaan !

Even met de slijpschijf het randje afbakenen tot waar ik mag drilboren (dat stukje muur blijft staan)

Muurtje weg

De Voormalige Badkamer (soon-to-be keuken)

Paps met de drilboor aan het werk (we hebben véél lawaai gemaakt !)

Steenpuin gescheiden van keramiek tegels van de badkamer. Merde !
 Even een noot van de redactie : de tegels hebben we allemaal in plastiek zakken gedaan (van die grote, waarin ze zand en cement leveren bij paps op het werk) en dan in de kar en in de auto naar het containerpark afgevoerd. Die mochten namelijk helaas niet op de container, of 't was van 150 euro meer te betalen aangezien al ons gesorteer dan voor niets was en de container er een met restafval werd... Het bad is niet meer ... snif snif

Ta-daa
Living
Terwijl ik en pap bezig waren aan de badkamer en de keuken, waren Peter en broer Niels (die ook was opgetrommeld voor deze heuglijke dag, all the way from Hermelgem aka Erpelgem) druk bezig aan de voorkant van het huis. De muur tussen gang en living moest weg want dat wordt wat geherorganiseerd daar (bibliotheek - vestiairekast - secretaire - WC). Gelukkig waren er twee boorhamers aanwezig zodat we vlot en goed konden doorwerken en de container gevuld geraakte tegen 17u (pick up time voor de mannen van H&D - de goedkoopste container in de buurt voor steenpuin). 
De Hulk (Hunk?)

Peter schept puin
 Gezien ik zelf ook druk bezig was achterin het huis, kon in weinig progress-foto's maken, en was er plots al een heel gat in de muur, enfin, we zullen een koe en koe noemen : plots stond die muur er al niet meer !
All is gone-wards !

Zie dat licht binnenstromen ! 
 Het raampje in de voordeur kan gelukkig open. Er was overal superveel stof (al dat ge-boorhamer, weet je wel, en ge-puin-schep) en het guillotine-raam vooraan kan niet meer open (het koord is dichtgeverfd). Helaas pindakaas. Dus dan maar alle ramen boven open, de achterdeur open en het raam in de voordeur open, zodat er toch wat tocht is en alle stof snel verdwijnt ('t is dan dat dat niet al te gezond is; gelukkig hadden we allevier een stofmasker - en degenen die met de boorhamer in de weer waren ook koptelefoons en een bril). 
Even aanschouwen hoe goed dat hier vooruit gaat !

Met 't zaagje even die houten balkjes doorzagen sie !

Tuinhok a.k.a Schop (voor de Kempenaren onder jullie....)

The Hulk The Sequel

Voorzichtjes de asbest platen van het dak afhalen 
 Nog even een noot van de redactie : de golfplaten die op het dak lagen van het tuinhokje zaten vol asbest. Deze moesten dus snel en vakkundig verwijderd worden, zonder stof te maken, zonder te breken, en al zeker zonder ze los te zagen of te slijpschijven. Daarna onmiddelijk op de kar en naar het containerpark waar ze vakkundig een grote (3x normal size) big bag opgestapeld konden worden en netjes werden ingepakt. OEF. Daar zijn we ook alweer vanaf. 
Nielsje, half in het schop en half erbuiten. Ziet 'm werken!

The Boys

Vader en zoon aan het werk 
 Hier volgt een goeike. Niels had netjes de stelling die in het schop stond naar buiten gebracht, opnieuw opgezet, om bovenaan de "achtermuur" te beginnen boorhameren om dat ding af te breken. Bleek dat nogal wankel te staan. Al die stenen zo vort en rot en wak als het maar kon. Dus hebben ze die muren maar gewoon omgeduwd. No Joke. In no time lag heel dat ding tegen de vlakte. Very awesome indeed !

Even een paar muurtjes omduwen? Geen probleem sir yes sir !

Done !

Nog even opruimen en een beetje vegen (mijn taak, obviously) ...

... en klaar is kees !
Stay tuned for the aftermath ! Met exclusieve foto's van hoe men op de koffer van de slijpschijf zijn boterhammen opeet en hoe men een pint open doen met een truweel !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten