woensdag 5 september 2012

De rest van de keuken

Hier ben ik dan, zoals beloofd, met het vervolg van de werken afgelopen weekend. Ik ga proberen om even "bubbly" te schrijven als Silke, maar ze heeft de lat hoog gelegd!

Wie goed heeft opgelet bij de vorige post, zal gezien hebben dat de keuken nog niet helemaal weg was.  We hadden voorlopig de gootsteen nog even laten staan, daar was wat meer werk om alles los te koppelen (inclusief de kleine boiler voor het warm water daar. Smerig roestwater dat daar uit kwam! We waren helaas alle twee zo van onder de indruk dat we vergeten zijn er een foto van te maken, dus je zal ons op ons woord moeten geloven.)

Eens dat allemaal losgekoppeld is, denk je natuurlijk: snel die kast even opzij zetten. Maar nee, er is natuurlijk ook nog een dikke laag kit het blad aan de muur vast hangt. Na wat snijwerk en koterwerk met de schroevendraaier was ook die laatste horde genomen en kwam de hele kast gemakkelijk van de muur.
Schroevendraaiers dienen niet enkel voor vijzen (daarvoor heb je een viseuse, trouwens ;-)

Kijk een keer hoe trots! En drie keer raden wat daar na kwam: inderdaad: Silke heeft de kast vakkundig uiteengestam... euhm... gevijsd.
 Maar met de kast alleen was de keuken nog niet helemaal weg, er liepen nog een hoop leiding op en door de muur. Die moesten ook nog weg. Ik heb een klein stukje voor gedaan, waarna Silke vlotjes, alsof ze nooit anders gedaan heeft, al de rest helemaal heeft losgekapt, losgewrikt en losgevezen, tot de muur helemaal leeg was.

Even voordoen...

Zo ziet het er dan uit als je klaar bent.

En daar zijn nog veel meer draden! Wel opletten met de afvoer van het water, daar stinkt het een beetje....

Terwijl Silke volop in de keuken aan de gang was, heb ik me nog bezig gehouden met de resten van het vals plafond in de living. Het hele latwerk moet er nog af. Zo ver zijn we nog niet, maar het begin is gemaakt!

Kijk een keer hoe netjes ze dat doet! (Helaas ook hier een foto vergeten, deze keer van Silke in actie. Maar geloof me, het was indrukwekkend hoor!)

En ik wou ook nog wel wat kappen, dus de tegeltjes moesten er allemaal aan geloven.
En toen we dan toch met de elektriciteit bezig waren van de keuken, kwamen we nog wat draden tegen in de kelder die op een vreemde plaats plots omhoog gingen. Even kijken waar die heen gaan.

Jawel, er staat een stukje valse wand voor de muur aan de trap (die toch weg gaat later), met daarin een hele hoop elektriciteit weggewerkt.

Benieuwd wat daar allemaal zit. Dus de gyproc gaat er tot boven toe af.

En daar vinden we deze niet bepaald orthodoxe constructie. De installatie was nochtans volledig goedgekeurd hoor! (maar ja, een controleur kan niet door gyproc kijken he....) 
Na wat kapwerk (het zat ook daar allemaal goed vast met plamuur/cement/gips), kunnen de meeste van de buizen er uit. Later deze week nog een avondje verder werken en dan is al de elektriciteit in de achterbouw helemaal weg en los gekoppeld!

En dat was het dan voor de verslaggeving van dit weekend! Alla prossima!

3 opmerkingen:

  1. Alvast een goed begin, het resultaat zal vast mooi worden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar kan ik het eindresultaat zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://peterensilke.blogspot.be/2014/02/vlaamse-renovatiedag-2014.html

    BeantwoordenVerwijderen