zondag 9 september 2012

Jef, de Grauwmeer en het Gas

Op zaterdagmorgen krijgen we bezoek van mijn schoonvader met De Sharan (lees: lekker grote auto voor goedkope tripjes naar het containerpark. Wij hebben al zo veel mogelijk
klaar gezet dat mee kan. We voorzien 1 trip met gyproc en 1 trip met hout. De auto is echter NOG véél groter dan wij dachten (huzzah) en we kunnen in 1 trip alle hout & gyproc & glas meedoen, en in de tweede trip een heleboel restafval (die ons op een container handenvol geld zou kosten). 

We waren nochtans goed voorbereid, maar zagen hier en daar wat klein dingen over het hoofd, zoals hier bijvoorbeeld: het glas in de deur moet gescheiden worden. Dan maar even vakkundig losslaan! 

Jef aan het werk
Hier wordt de eerste lading vakkundig in de auto gepast. Wat is dat toch met papa's en auto's inladen? Altijd ZO gestructureerd dat daar een normale mens (lees: een niet-papa) met dezelfde spullen minstens twee auto's voor zou nodig hebben. Toch?!


Netjes gestapelde goederen *humhum* rommel
Ik rust even uit op onze tuinbank en aanschouw onze rommeltjes. We hebben vanalles in de aanbieding: een lavabo, twee ramen, een brandblusser, een kruiwagen vol PU-schuim, een keukenblad, een oude vijver, wat gyproc-platen en een plastieken kikker (niet op foto). 
Yard sale !
We gingen van deze toestand:
Voor
naar deze:

Na
Wat we laten staan is oud ijzer (moet mee naar de ijzerhandelaar) of spullen die we willen houden (een paar rollen isolatiemateriaal en terra cotta bloempotten voor op ons nog-niet-bestaande terras) en spullen die we tijdens het verbouwen zelf zullen nodig hebben (die groene planken die links tegen de muur leunen).

Aangezien alles van in ons tuinhok (of voor de Kempenaars onder jullie: het SCHOP - sorry mede West-Vlamingen, ik verzin het niet!) al in de auto zat, zijn we dan maar binnen nog meer rommel gaan zoeken. Dit tapijt:
Een tapijtje van de trap gooien, meneer? Geen enkel probleem!
herken je misschien van hier:
Originele toestand
   
Ziet ze sleuren in die hitte !
We hadden Jef natuurlijk niet alleen nodig voor zijn mooie auto. We hadden namelijk wat hulp nodig in het afkoppelen van de gasaansluiting zodat we veilig onze twee oude gaskachels konden loskoppelen en naar het Spit / de ijzerhandelaar brengen. Dat was iets wat Peter niet alleen wou doen (en ik weet daar al helemaal niks van, dus aan mij had hij ook niet veel). Dus werd de hulp ingeroepen van Loodgieter Jef, zijn kennis en zijn materiaal. Aan de hoofdkraan moesten de leidingen worden losgedraaid, en er moest een stop worden opgedraaid. Gezien het anders een beetje naar gas ruikt, zie je. 

Jef de Loodgieter aan het werk
Aan de andere kant van de muur waar Jef aan het werk is (in de gang dus, voor de gedesorienteerden onder jullie), loopt nog een gasleiding. Die loopt naar boven, waar al een tijd geen kachels meer stonden. Dit moest dus weg en ook afgekoppeld worden. Helaas was deze "ingebouwd" en moest dus nog bevrijd worden. Heb ik maar even mijn handschoenen aangedaan en mijn lieve koevoet ter hand genomen om dat klusje te klaren. 
Sil de Destructieve gaat haar gang in de gang....
... tot het er zo uit ziet.
Alles losgekoppeld !
Daarna de stop voor op de gasleiding prepareren for duty. Wat vet op het koordje en het koordje errond. Lekker vettig. En vies (ik heb alleen maar toegekeken).
If the master says so ..

... it shall be done so !
Aan het einde van een zeer warme en productieve dag, werden er nog wat druifjes geoogst om mee te nemen naar Turnhout, als dankjewel voor de hulp !

PS : Iemand een paar kilo druiven? Kom maar halen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten