woensdag 19 september 2012

Korte update

Alweer een kleine radiostilte - met een kleine pauze aan verbonden. Wij halen even adem vooraleer we er op zaterdag 28 september met de grote spreekwoordelijke voorhamer invliegen. Maar eerst nog een kleine update vooraleer we jullie vereren met échte progress pictures en vooruitgang en dingen die écht veranderen enzo. Wat jullie tot nu toe gelezen en gekeken hebben waren voorsmaakjes. 

Terwijl ik thuis god-weet-wat aan het doen ben (en met thuis bedoel ik: het appartement in Leuven-centrum waar we momenteel nog wonen), gaat Peter nog wat kleinere dingen afwerken waar maar twee ipv vier handen voor nodig zijn. 


Laatste beetjes vals plafond in de voorste plaats (bibliotheek - to - be)

Laatste beetjes vals plafond + balkjes in de middelste plaats (living room - to - be)

Gaskachel in de bib-to-be afkoppelen en aan de kant schuiven

In het weekend helpt Peter één van zijn drie broers verhuizen (van Leuven - bye bye buren- naar Borgerhout/Antwerpen) en gaat hij nog wat verder prullen aan de elektriciteitskast. Terwijl ben ik in Izegem op bezoek bij mijn familie. Ik ga de zondagnamiddag kijken wat hij allemaal heeft verwezenlijkt. Vooral de elektriciteit is ver opgeschoten (lees : alles van de benedenverdieping is afgebroken! Hoera!). 

Weinig speciaals aan te merken....

Ware het niet dat enkel de aardingsdraad nog naar beneden loopt !
In kelder is verder ook de waterleiding afgesloten (we hadden nog 1 buis die tot aan de niet-langer-bestaande gootsteen in de keuken liep), een "lamp" toegevoegd die we in en uit het stopcontact moeten halen om wat te zien (hier zie je hem netjes gedrapeerd over de eenzame schoor), en verder alle elektriciteitsbuizen weggetrokken die naar  het gelijkvloers liepen. 

Prachtige decoratie

Netjes afgebroken - niets meer te zien
 De reden waarom wij "traag" te noemen zijn in onze afbraakwerkjes, is omdat wij netjes afbreken. Alle afval sorteren en afvoeren. Alle materiaal die nog te gebruiken valt voorzichtig losmaken, afbreken, loskoppelen en netjes stockeren. Zoals bijvoorbeeld elektricteitskabels, om maar een voorbeeld te geven. Dat kost geld !


Recuperatiemateriaal : zie hier een hoopje centen
 Zondagmorgen = auto wassen, zondagmiddag = gras maaien (en foto's maken van het huis en de verbouwing). 


Gras maaien
En verder nog een kleine triviale update : bij het in- en uitladen van De Sharan (zie vorige post) knalt Peter met zijn volle enthousiasme (en zijn oogkas) tegen de hoek het kofferdeksel aan. Zie hier een mooie collage van de regenboogkleuren die daaraan verbonden waren; te beginnen van een giga-bult die lichtjes blauw wordt, tot een paarseooghoek, tot een volledig geel / paarsig ooglid tot het stilaan wegtrekt - ongeveer twee weken later. 

Mmmmmmooooi !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten