zondag 4 november 2012

't Werd dan wel tijd hé, voor een nieuwe update !

Terwijl we in de zetel hangen, met af en toe een ooh en een aah van alle (spier)pijntjes, probeer ik even te reconstrueren wat we hier nog niet gedeeld hadden. Want in die twee weken is er toch wel weeral gigantisch veel gebeurd. Dus we vliegen erin. Maar ook niet al te snel want de energievoorraad is op...

Vorige week zaterdag heb ik de mannen alleen gelaten, want ik had andere plannen (vrijgezellen van een vriendin). Dus hebben ze met z'n drieën (papa, Niels en Peter) een container gevuld. Daarin zaten, onder andere, alle schouwen op gelijkvloers en eerste verdieping. 


Toekomstige living

Toekomstige slaapkamer

Toekomstige badkamer, nu gebruikt als refter

Toekomstige living

Toekomstige bib

Overzichtje
Terwijl ik van de chippendales aan het genieten was, hebben ze hard gelabeurd. De zogenaamde 'sloffen' onder de poutrillen werden ook gegoten (eerder volgeschept met een truweel, want er zat vanalles in de weg om een emmer uit te gieten). 


Couffrage voorzien (houten plankjes waarin de beton de vorm aanneemt van de beschikbare ruimte tussen muur en poutril, als je snapt wat ik bedoel)

Een helemaal op maat gemaakt korfje betonijzer voor de extra stevigheid. Onder dat korfje komt een afstandshouder zodat de beton ook eronder kan hechten aan de poutril)

Korfje op zijn plaats steken

En dan helemaal dichtmaken met plankjes zodat je vanboven kan ingieten en er hopelijk niks onderuit loopt

Zie ne keer hoe netjes gedaan

Niks die komt piepen !

Nog een laatste plankje vasttimmeren

En ziehier resultaat nummer 1

En resultaat nummer 2 (al terug netjes afgedekt bovenaan tegen de regen)
Zoals in de vorige post ook al aangekaart, waren de koppen van de houten roostering (die dus in de achtergevel zitten) helemaal rot. Die hadden we afgezaagd tot waar het hout weer in orde was (ongeveer 15 cm denk ik zo). Maar gezien de roostering IN de poutril moet dragen (daar komt de lichtstraat namelijk lekker hoog voor veeeeeeel licht in onze living), moesten we die terug langer maken. Daar hebben Peter en papa voor gezorgd. Op een heel ecologische en economische manier. Het plat dak van het achterste stuk (waar de WC en badkamer waren) was nog écht nieuw. Maar gezien we alles eronder platgooien, kon dat niet blijven staan. Maar we hebben wel netjes en vakkundig de houten roostering daarvan kunnen afbreken en gewoon recupereren voor het dak van de hoofdbouw. Hurray! Ziehier de afbraak van het dak en het uitlengen van de roostering. 


Asfalt loszagen met de slijpschijf (daaronder OSB-platen vastgenageld op de roostering)

Nog meer zagen (normaal ben ik degene die dat het beste doet)

Hard aan het werk

Het stukje hier aan de rechterkant van de foto is redelijk lang blijven staan, als afdakje voor ons materiaal 
Daarna volgt het prepareren van de houten balken voor het uitlengen: afmeten, afzagen, gaten inboren met 8mm om de tirlefonds van 10mm er vlot in te krijgen, en een groter 'gat' voor het verzinken van de koppen van de tirlefonds. (Je ziet, ik weet waarover ik praat! Al dat bouwvakkerslingo alsook de kennis!)


Plafond afkappen zodat de roostering bloot komt te liggen

Roostering goed aan elkaar vastklemmen met handvijzen en dan de tirlefonds er steving indraaien

Klein meneertje, groot boormachien (?)
Hier een overzichtje van langs achter met mooi zicht op allebei de sloffen, de poutril en de roostering. De opmerkzame lezer (kijker?) ziet dat er boven de trap nog drie balken zijn blijven zitten. Het trapgat wordt daar namelijk groter want de lichtstraat komt helemaal tot tegen die zijmuur. Maar als we die balken nu al zouden wegnemen, dan zakken we boven door de vloer als we naar het tweede moeten. Niet zo praktisch ! Dus die schoor blijven 'nog even' staan. Als je niet kan volgen, dan roep je maar hé?

Zie hier dus links boven de trap de drie balken die nog weg moeten
En dan om af te sluiten nog even een overzichtje van onze "inspectieronde" de zondagmiddag. Even kijken of alles er nog staat, niets gepikt is, niets is ingestort en of we 't wel nog mooi vinden allemaal. Gelukkig viel dat allemaal heel goed mee !En dan ben ik -beloofd- deze middag (of strakjes al, 't valt te zien hoe lang mijn dutje duurt) terug met een update van gisteren en eergisteren. Om al een tipje van de sluier op te lichten: we hebben drie containers gevuld. Met de hulp van Niels en Jef. In het donker en in de gietende regen. En 't was plezant. Tot zo! (en slaapwel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten