zondag 4 november 2012

Container N° 3, 4 en 5 !

Zoals beloofd ben ik hier terug na een recuperatie-tukje. Maar we gaan dus gewoon verder alwaar we gestopt waren voor een knorrend intermezzo. 

De eerste november nemen Peter en ik vrij. Van alles. Uiteraard is dat een feestdag en moet er niet op kantoor gewerkt worden, maar we steken ook geen poot uit op de werf. We gaan lekker op hotel Mama (slapen, eten en drinken). En dat doet verdorie deugd! Danku mamsie! Na een bezoekje aan de rest van de familie trekken we weer richting werf en 2 november vliegen we erin. Met versterkte mankracht: broer Niels is weer van de partij en ook schoonvader Jef komt een schepje er bovenop doen (op de container, bedoel ik). 

In de loop van de dag krijgen we nog een levering van Celis (even schaamteloos reclame maken voor dit Bouwpunt), wij zijn tevreden klant! Altijd netjes een telefoontje dat ze over X aantal minuutjes op de werf zullen zijn, netjes en correcte leverbon en de factuur achterna in de post. Achtergevelisolatie

Net voor over de kelder (moet minder dik en stevig zijn als de wapening voor de rest van de vloer)

Niels in volle actie

Paps houdt het net in bedwang


Gelukkig niet al te zwaar

Dat kon er zelfs nog bij, in dat tuintje van ons !

Nog even aftekenen voor ontvangst, en klaar is kees !
Ook H&D heeft werk gehad met ons. We bellen tegen de middag om de container te komen wisselen (de eerste was al vol!) maar het duurt bijna anderhalf uur vooraleer hij daar is. Slechte punten gescoord hier. Twee keer gebeld om te vragen waar de chauffeur blijft en telkens het antwoord krijgen "hij is onderweg, meneer" en "hij zal er wel bijna zijn, meneer" is ook niet bepaald hulpvaardig. Dat even terzijde. 


Peter laat zijn spieren rollen

Een volle container

Eventjes straat afzetten om de wissel tot een goed einde te brengen

Lege neerzetten (zie links) volle opladen en verderop neerzetten (zie vooraan)  

terug lege opladen en neerzetten waar de volle stond, volle terug opladen en wegrijden.
Ik heb het hierboven wel over een volle container maar hoe krijg je die vol? Eerst kan je tot vooraan in de container rijden (obviously), daarna kan je houten balken op het puin leggen en zo bovenaan geraken om de kruiwagens uit te kappen. Als het echt te zot wordt, doe je al 1 deurtje dicht en stapel je vlak waar de opening van deurtje 2 zich bevindt een 'muurtje' met grote stukken puin zodatje achter deurtje 1 nog puin kan storten, maar wat als deurtje twee ook dichtgaat? Wel, dan gaat het zo: Enfin, genoeg geleuterd. Hier dan foto's van het hard labeur. En 't was nie gelachen van deze keer (niet dat de andere werkedagen zo'n walk in the parc & pieces of cake waren ofzo). 


Jef Debacker aan het werk

Peter Debacker aan het werk (let op de ontspannen gelaatsuitdrukking)

Ziet ze schuppen !

En tegen dan was 't al goe aan 't regenen

Paps aan het werk

Met de boorhamer eventjes de steenbrokken in de grond en 'funderingen' losboren

Paps begint aan de vloer van de living / het kelderplafond ('t is maar hoe je 't bekijkt)
 En dan, ladies and gentlemen, slecht nieuws. Hier is mijn cameraatje gestorven. Over en uit. Wil niet meer aan. Heeft teveel puin gegeten, stof geademd en stoempen van de schop en de boorhamer gekregen. Rest in peace. Dus vanaf nu doen we het eventjes met crappy iPhone pictures (excuses voor de Steve Jobs adepten onder jullie, en dan voornamelijk aan broerlief die zelfs lid is van 'the Green army' being an employee and all that...), totdat de nieuwe camera gekozen, gekocht en geleverd is. Donaties zijn warm welkom (want dat zit namelijk niet in het verbouwbudget) !

Maar dus de kelder moest worden ingemept ('t is te zeggen, het plafond ervan). De ronde boogjes zijn enkel bakstenen en die worden met de boorhamer gedoorboord. De poutrillekes die dan dienen als steun tussen de bogen blijven nog even liggen en worden dan doorgeschoven en naar de tuin gedragen. Door papa en Peter, want er is no way dat ik dat kon dragen. 
Welfsels van de kelder half ingemept

Ander perspectief

Pas op voor de mensen met hoogtevrees, Joep Schuurkes!

En het regent weeral

What goes down, must come up !Kruiwagen volgooien met puin die ezeltje Peter en Silke naar de container rijden
Daarna zijn alle steenbrokken binnenshuis op, dus gooien we ook de laatste achtermuur helemaal omver. De aandachtige en trouwe bloglezer herinnert zich nog dat de muren van het schop (of het tuinhok) redelijk rot waren. Zo rot zelfs dat Niels ze kon omver duwen. Wel, hetzelfde is eigenlijk waar voor de achtermuur. Die ging normaal 'blijven staan' maar dat was niet verantwoord. Tegen de vlakte dus ermee. 

**Update: ik weet niet of ik dat zo expliciet in foto's heb (noch op de blog, noch in het fotoarchief) maar hier zie je dus dat het "afdakje" voor ons materiaal (het stukje plat dak dat we nog hadden laten staan) ook weg is.**

Vader en dochter aan het werk

Je zou denken dan Sandy hier is gepasseerd !

Vanuit het toekomstige badkamerraam overzichtje op de werf


Deze middag zijn Peter en ik nog even teruggeweest om te checken in hoeverre het huisje de hevige regenval van afgelopen nacht en dag verder heeft overleefd. Alles stond er nog en was nog oké. En nu allemaal fingers crossed dat ze morgenochtendvroeg (7u) de container komen ophalen. Die mag er tijdens de week niet staan want het schoolbusje stopt daar. Dinsdag vliegen we er terug in (maandag doen we op kantoor nog even verder). Tot dan !Geen opmerkingen:

Een reactie posten