zondag 18 november 2012

Het leven zoals het is...

We gaan hier niet liegen en zeggen dat 't allemaal rozengeur en maneschijn is. 't is af en toe verdorie lastig als er onvoorzienigheden komen opduiken, en al zeker als de ruwbouwman van dienst (papa dus) zelf eens goed vloekt en in zijn haar krabt / door zijn baard wrijft (we weten allemaal hoe dat gaat bij papa's die hard nadenken). 

Pap zijn grootste werk van deze week (na de vloerplaat) was het opmetsen van de scheidingsmuren. Dinsdagmorgen dus stelling opzetten, betonneuze goed doen draaien, stenen aandragen en dan beginnen metsen. Nummer 60 kwam eerst aan de beurt. Dat ging vlot. Tot aan de schoorsteen van lieve buurvrouw Margrietje (een écht omaatje) erg hoog voor de aansluiting van de lichtstraat, na de schoorsteen mag het iets lager. 


Stelling
Muurtje en dak van N°60
Nummer 64 was een ander verhaal (als je geen verbouw-interesse hebt, dan sla je dit stukje maar over). Al zodus bleek dat onze mooie scheidingsmuur van 30 plots, ergens half weg, of zelfs iets eerder, maar 20 en daarna maar 10 breed is. Zie je dat schuine dakje op de foto hieronder met de golfplaten? Dat dakje steunt dus op de afgesnoepte breedte van de muur. 

Achterkant muurtje N°64
Ware het nu net die muur die wij (ook) nodig hebben om ons nieuw plat dak op te laten rusten. Plan was om Guido (dakman) een strijkbalk te laten verankeren in die muur en dan daar zijn roostering aan te hangen. Ware het nu dat een muur van 10 niet draagt, en al zeker een rotte muur van 10 niet. Geen strijkbalk, geen roostering, geen dak. In allerijl de architect en de stabiliteitsingenieur gebeld die iets nieuws bedacht en getekend hebben. Waarop wij in allerijl de staalhandel opgebeld hebben, offerte gevraagd en nieuwe kolommen en U-profielen besteld. 5 a 8 dagen levertermijn. Het zij zo zeker? De muurtjes dan maar op 10 opgemetst en er alsnog voor gezorgd dat de mensen van 64 geen water binnenkrijgen onder dat dakje van hen. 


Mooi gepuzzeld

Bovenaanzichtje
Verder werden ook nog de schouwen binnen dichtgemetst met DPC folie ertussen zodat ons plakwerk niet zwart wordt, en werden de gaatjes in de achtermuur dichtgemetst. Die waar de 3 kleine poutrillen inzaten om de muur op te schoren. 


Deze dus, als we eventjes teruggaan in de tijd. 


De regenpijp die langs de achtergevel liep, werd ook vervangen aangezien daar een gigantisch gat in zat. 


Dat gebeurde tijdens de week. Zaterdag kregen we weer versterking van broer Niels om nog een container te vullen, nummer 6, wat voorlopig de laatste is. Het 'stort' hebben we ook helemaal afgevoerd, het puin op de container (steenbrokken + zand combinatie) en het restafval naar de Grauwmeer. Waar we overigens steeds uitstekend geholpen worden! Dikke vriendjes gemaakt daar met de parkwachter. Dat even terzijde. 


H&D netjes op tijd, om 8u

Deze foto speciaal voor Claudio. Solo per te, Claudio. Anch'io aiuto ogni tanto!

De berg wordt kleiner en kleiner
 Onder die berg lagen overigens al onze betontegeltjes die we netjes hadden uitgegraven in de living en willen sparen om terug te leggen in de gang en WC. Die moesten dus alweer naar ergens anders geëvacueerd worden. Dus werden ze eerst in de kruiwagen geladen tot aan de kelder (voorlopig nog zonder trap) en dan emmer per emmer naar beneden geladen alwaar Peter ze weer netjes heeft opeengestapeld. Dat was ook een werkje van de dag. 


Blijven graven, scheppen en kruiwagens voeren 

Nielsje moe
 Om de helling te maken van aan het terras naar de bestaande achterdeur, hadden de vorige eigenaars een paar honderdmiljardduizend kilogram ton stabilisés (ook wel "zandcementbed" genoemd) aangevoerd en uitgekapt op een 3-tal vierkante metertjes. Onmogelijk los te krijgen en in stukken te kappen / boren / hameren / zagen / slaan. Pap heeft een hefboompje gemaakt en dan nog geraakten we maar tot aan de breuklijn van onderstaande foto. We gaan zwaardere middelen moeten inzetten. Het stabiliséverhaal wordt dus nog vervolgd want dat was geen makkie !
Giga brok stabilisé
Karretje volladen om naar de Grauwmeer te rijden. Met onder andere de omkadering van de lichtkoepel, de koepel zelf en een vijver die daar al van mei ligt. 

Een kar vol brol.
Al zodus zijn we van hier begonnen:


Stort
En zijn we hier geëindigd:

Oh ja, daar stond een bank ! Kijk eens aan !
Om af te sluiten nog wat "behind the scenes" zoals beloofd op Facebook. 


De refter (badkamer)

Stockageruimte (slaapkamer)

Ander kant van het stockagekot

Pintjes drinken
Om af te sluiten nog een verrassing. Ziehier de wortel van de boom van N° 64 (die overigens OP het scheiden staat) die dwars over/onder ons terras doorgaat en die we dus gaan moeten afzagen. Bu-baay boompje. 


Diameter : 12.5 cm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten