vrijdag 21 november 2014

Babykamer + bureau

Half januari komt een klein Debacker-Vynckiertje ter wereld. En daar moeten we ons uiteraard, ook op verbouwvlak, op voorbereiden. De bovenverdieping is daar absoluut nog niet op voorbereid. De kamer waar het hummeltje zal moeten slapen was ons 'materiaalkot' en staat vol (dat mag je letterlijk nemen: de deur gaat àmper open!) met gereedschap, restjes elektriciteitsdraad, overschotjes loodgietersmateriaal, enkele deuren en kassementen, nog een paar verhuisdozen, restjes gyproc / OSB / verfpotten/ etc. Ik bespaar jullie een foto van de "voor" want die is gewoon té beschamend om online te zwieren. Normaal gesproken hadden we dit onder handen genomen tijdens de zomervakantie, lekker oppet gemak in een paar lange weekends, ware het niet dat mijn teergeliefde echtgenoot zijn rechterhand brak (vrij ernstig) en een dikke anderhalve maand in de gips moet, en daarna nog 6 weken moet stilhouden. Niks te werken dus in de zomer! 

De herfstvakantie dan maar. Ik ga schuilen in hotel mama, en terwijl wordt er hard gewerkt in Leuven. De kamer wordt leeggehaald, er wordt veel weggesmeten / op het nieuwe tuinstort gegooid / tijdelijk in de kelder gezet tot er een nieuw onderkomen voor kan worden gevonden. En uiteraard worden de troepen uit Izegem weer opgetrommeld. 


Pap vliegt erin en sleurt alle planchetten van de muur

Hup, de eerste gyproc hangt er al tegen!

Netjes tussen de balken in

Finisher op de naden en de vijzen

Nachtwerk..

Netjes ontruimd

Eerste primer zit er op!

Ook de zware, donkere balken worden geverfd. 

Ondervloer en laminaat ligt klaar

Eerst vijst Peter alle OSB nog eens extra vast met schuine vijzen. 
De vorige eigenaar heeft deze OSB zelf gelegd. Absoluut niet waterpas, en ook niet naad-op-naad met de houten roostering eronder. De vloer helt dus niet alleen af, maar kraakt dus ook nog eens vrij hard. We hebben dat een beetje kunnen oplossen met extra stukjes ondervloer (hellen) en extra vijzen in de OSB (kraken). Maar we kunnen nog steeds niet toveren...


Ondervloer

Ondervloer netjes aan elkaar geplakt
Aanschouw trouwens hierboven hoe mooi de kamer nu één geheel vormt! Dat oranje op de muur, de planchetjes tegen het dak, en dan die donkere balken ertussen, dat was zo een allegaartje! Absoluut niet onze stijl. Dit is echt een verademing en we zijn superblij met het resultaat!


Eerste planken laminaat worden geplaatst!
De mannen beginnen met vloer leggen in het deurgat van de babykamer, om meteen te kunnen zien hoe ze moeten aanwerken aan de trap. Alles is namelijk schots en scheef (het trapgat, de stenen muur met de buren, en de nieuwe gezette scheidingswanden in gyproc door de vorige eigenaar) dus dat is absoluut geen makkie!


Papsje is een volleerd vloerder!

Babykamer bijna klaar!

Op de achtergrond zie je de eerste plintjes tegen de muur gaan!
Aanschouw trouwens het prachtige licht die de ganse namiddag binnenstroomt in de achterste kamer. Dit is de bureau waar ik naarstig werk aan mijn naaimachine, en Peter al zijn foto's verwerkt op de computer. Ons gezellig plekje om samen creatief te doen! Ik kijk er superhard naar uit om alles terug te plaatsen en wat kadertjes aan de muren te hangen om alles op te vrolijken!


Teamwork!

Schoonvader en zijn schoonzoon flink aan het werk

Allerlaatste stukje in de bureau
Allerlaatste stukje gyproc, aan de trap
De échte na-foto's heb je nog tegoed. De chauffage is op weekavonden tegen de muur geplaatst, ook de afwerking van de elektriciteit moest nog gebeuren. En het is op geen enkel moment licht genoeg geweest om deftige foto's te kunnen maken. Maar die komen eraan, samen met een paar foto's van de afgewerkte badkamer! To be continued!

8 opmerkingen:

 1. Jullie hebben de kamer netjes gemaakt hoor. De vloer is er ook netjes gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben er veel moeite gedaan en dat is zeker te zien! Echt een top resultaat, geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als u bereid bent om de briljante kwaliteit houten vloer krijgen dan bent u kunt ze met gemak en op kosten-effectieve tarieven op deze website. Er is een grote verscheidenheid van houten vloeren beschikbaar op deze websites.
  houten vloeren | houten vloer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heyhey, ik heb net jullie blog ontdekt. Heel leuk om te lezen allemaal.
  Wij beginnen binnen een weekje aan onze verbouwing. Zin om onze blog ook eens te bekijken:
  papaverbouwt.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben onze babykamer zodanig op maat laten maken dat deze vloeiend overgaat naar de latere kinder- en jongerenkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooi geworden zeg! Ik vind de vloer echt super. Wij hebben onlangs ook onze kinderkamer aangepakt (dochtertje van 4, wilt natuurlijk een prinsessenkamer) en hebben de muren vrij neutraal gehouden en dan veel roze accessoires. De vloer is donkergrijs laminaat en de gordijnen zijn verduisterend en je raadt het al, roze hahah gekocht bij rolgordijnenexpert en het laminaat is van de praxis. 99% van de accessoires hebben we bij de Ikea gekocht! Leuk om zo van andere te zien hoe de baby/kinderkamers er uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen