zondag 17 maart 2013

Ramen - Meukens NV

Het blijft hier goed vooruit gaan. We waren net nog bezig met de achtergevel, zo lijkt het. En nu al moving on to the windows!

Een laatste beeldje van onze achtergevel-zonder-raam

Laatste beeldje van het gat-in-ons-dak
Onze ramen werden op woensdag 6 maart geplaatst. Je weet wel, de dag na die ene dag mooi weer. Waarna het weer bergaf ging met de lente. Maar goed : geluk hadden wij. De mannen waren er netjes op tijd (8u16 reden ze de straat binnen) en tegen 17u waren ze helemaal klaar, met al onze ramen (4 in totaal). Dat is niet niks zou ik zeggen, applausje voor André!

Vanaf nu: huize Debacker-Vynckier met ramen !

Reynaerts CP 130 schuifraam

Moooooooi en stevige aluminium profielen 

Mini raampje boven in de bureau

Prachtig vierkant raam in de badkamer

De Jean en de Johan van Meukens aan het werk aan onze lichtstraat

TA-daaa

Onderaanzicht

Bovenaanzicht
Zowel in ons schuifraam als in onze lichtstraat zit een zonwerende laag tussen beide glas-lagen. Onze achtergevel is namelijk zuidwestelijk georiënteerd, en dat kan de boel nogal eens doen opwarmen op een zonnige dag. En omdat we niet met zonnewering de boel weer wilden dichtmaken (waarom anders een raam steken), hebben we voor dit soort zonwering gekozen. Misschien dat we toch nog kiezen voor een echte zonwering op termijn (we hebben gezorgd dat dat technisch gezien nog steeds mogelijk is). Maar van dat laagje tussenin zie je eigenlijk niks. Enkel als het schuifraam helemaal openstaat, en de laag dus 'dubbel' te zien is, kan je een geel/oranje achtige zweem zien. Maar enkel is er dus niets te zien. Zoals het hoort dus. 

Hier ga ik stiekem in het kort nog een klein stukje van de reeks PRAKTIES tussen foefelen: het kiezen van een ramenboer! Wij zijn, volgens onze vuistregels, bij 3 ramenboeren geweest. De winnende zon in Izegem (omdat dat zo hoort, als je van Izegem bent), en dan twee familiebedrijfjes in Limburg waar onze architect goede ervaringen mee had. Uiteindelijk heeft de winnende zon uitermate slechte punten gescoord in het filiaal hier in Leuven. Plus we wilden eigenlijk ook geen 'keten' met bandwerkende ramenplaatsers in ons huis. Geeft ons het gevoel dat we een nummer zijn, en dan dus ook geen deftig service krijgen. Kan mis zijn, maar het is onze manier van werken. Van het ene bedrijfje in het Limburgse stroeve service gekregen, en ook niet zo'n gunstige offerte. Meukens NV gaf al vanaf het verkennende gesprek (eerlijkheidshalve eigenlijk al vanaf het vastleggen van de afspraak voor het verkennende gesprek) een supergoede indruk. En vanaf dan werd die eerste indruk alleen maar bevestigd. Zoon Geert staat in de toonzaal, maakt de offertes en neemt de telefoon op als "Silke uit Leuven" alweer belt om iets te vragen. Vader André gaat samen met (in ons geval) de Johan en de Jean op pad om de ramen te installeren die ze in eigen atelier gefabriceerd hebben. 

Sfeerbeeldje vanuit 'de zetel'' (of waar die uiteindelijk komt te staan)
En toen begon het te sneeuwen. Cue de teleurstelling. De PUR die normaal woensdag 13 maart kwam (je weet wel, de dag na de dag dat het zo gigantisch is beginnen sneeuwen en er 1600 km file stond) komt niet. Wanneer dan wel? Geen idee. We blijven de rest van de week in nauw contact met deze mensen en krijgen donderdag laat de boodschap dat ze maandag om 7u komen. Woopwoop!

Halfweg gestofzuigd voor de PUR

Negen uur 's avonds? Bonzende hoofdpijn? We blijven gaan!
Hierbij nog even schaamteloze reclame voor de Boels in Leuven. Maandag om 17u een stofzuiger gaan huren, door de eerste sneeuw naar huis gereden. Dinsdag niet meer daar geraakt na het werk, door de sneeuw. Woensdagmorgen om 7u30 daar (openingstijd) en toch maar 1 dag huur moeten betalen. Met begrip voor de situatie. En onze grote dank !
En ook nog even een shout-out naar de flikken van Leuven: vorige dinsdag onze parkeerverbodsborden terug binnengezet en bij hen gemeld dat het niet doorging. Gewoon even terugkomen met de parkeerkaart meneer, als je weet wanneer ze wel komen. Dan passen we de datum aan, en moet je niet nog een keer betalen. Met onze grote dank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten