maandag 13 augustus 2012

Het weekend - Deel 1

Zaterdag gaan we in de voormiddag trappen kiezen (meer over die praktische "brol" later, in een apart berichtje) en na het middageten gaan we weer aan de slag. En die slag : das letterlijk te nemen. Ik ga er weer voluit voor met de hamer. Dit is waar we gebleven waren tijdens ons vorig afmattende bezoek aan ons huisje:

"Begintoestand"

Ook de hele rechterwand moet eraan geloven

Alsook alles rond het bad. 


Prachtige tegeltjes en lekkere brokken groene gyproc
Volgende "ding" waar we ons in vastbijten, is dat binnenraam tussen de huidige keuken en kot nummer 1 die erachter ligt. Dat wordt een open ruimte dus dat ding moet eruit. Makkelijker gezegd dan gedaan. De twee 'onderste' ramen krijgen we er makkelijk uit. Scharnieren lospeuter (helemaal vast-geverfd natuurlijk) en dan losvijzen en het raam op zijn geheel eruit halen. zelfde verhaal voor het openvallend raampje boven de deur (die intussen ook al verdwenen is (dat is hier wat minder uitgebreid aan bod gekomen, maar was niet meer of minder dan 'deur uit zijn hengsels heffen'). Wat iets minder makkelijk was, waren de raampjes boven de twee onderste raamgehelen. Dat was los glas, geklemd tussen ijzeren spijlen. hum hum. Niet lezen papa !! Nogal onorthodox gewoon kapotgeslaan, glas opgeveegd, en dan de ijzeren spijlen losgepeuterd (lees: Sil met de sloophamer ertegenaan). 
We gaan dat raampje daar ne keer uitheffen sie
En dat balkje, dat trekken we daar ook uit. 


Ta-daaa ! Een gat !

De ruimte ziet er meteen weer heel anders uit !
 Na het raam doe ik netjes voort aan de badkamer, en sla alle tegeltjes eraf, behalve de muur tegen Margrietje (das het oude vrouwtje die langs ons woont). Gezien we die muur delen, gaan we daar niet op beginnen hameren totdat de architecte de plaatsbeschrijving heeft opgemaakt. En haar misschien eerst ff gaan waarschuwen ..
Zie ne keer wat een mooie badkamer !
De Verbouwers (oei, dat klinkt als een reality show op VT4) zijn weer trots !


En eten daar een ijsjes op (de pintjes waren warm geworden) :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten