donderdag 2 augustus 2012

Het Begin

Op dinsdag 24 januari ben ik mijn gewoonlijke lijst immo-sites aan het aflopen (Peter en ik heb elk 'onze' sites die we checken), waaronder een nieuw Immokantoor die een "Gelukkig Nieuwjaar" annonceke in de Streekkrant had staan. Immo Liv'it uit Herent.
http://www.immolivit.be/ 
En daarop staat het. Ons huis. Met alle kleuren van de regenboog aan de muur (een roze kamer, fluogele keuken en paarse living) en de gebruikelijke vuile koterij achteraan. 
Maar dat is het. Net buiten de ring van Leuven, een tuin, een kelder, vier slaapkamers EN betaalbaar. Ik maak meteen een afspraak voor de dag erna. We stappen binnen en voelen ons meteen thuis. De ruimte voelt goed. Ik wandel rustig overal rond terwijl Peter met de Immodame aan het praten is over allerlei praktische zaakjes. Ik bel intussen met Papa de Bouwvakker en die is ook positief (voor zover dat gaat over de telefoon, natuurlijk, een 'oordeel' vellen over een huis dat je niet kan zien...). Maandag 30 januari gaan we terug, deze keer samen met onze vrienden Batist en Astrid die net hun verbouwavontuur achter de rug hebben. Zij knikken goedkeurend. 
....
We'll take it !
Terras
Het poortje (links achter) geeft uit op de tuin


Tuin (links zie je een streepje vijver)

Tuinpoortje dat uitgeeft in de zijstraat

De paars/roze living-eetkamer

Mooie kleurtjes

Prachtige fluogele keuken -met afwas-

Zicht vanuit de living-eetkamer

Hok nummer 1

Hok nummer 2

Hok nummer 3

Slaapkamer 1

Slaapkamer 2 (wordt badkamer)

Slaapkamer 3 (wordt bureau)

Terras, met zich top Hok nummer 4

Slaapkamer 4 (wordt logeerkamer)
Woensdag 15 februari gaan we het compromis tekenen bij Sofie van Immo Liv'it en intussen zijn we ook al aan het lening shoppen (die we overigens 25 februari tekenen bij KBC na teleurstellende afspraken bij ING en Dexia). 
Begin maart bezoeken we de drie architecten op onze "short list" (je ziet, het moet vooruitgaan!) en we kiezen voor de tofste madam: Britt Stalmans http://punt-b.be/ 
Een gezellige Limburgse die goed luistert (belangrijk!) en nog beter meedenkt (nog belangrijker!) en de beste prijs heeft (toppie!). Ze heeft net haar eigen zaak opgestart, is zelf aan het bouwen, en ziet het allemaal zitten om ons project erbij te nemen. Hoera ! Dit zijn wij op haar website, trouwens :http://punt-b.be/projecten/architectuur/verbouwing-rijwoning

Op de glorieuze derde mei kunnen we de akte gaan tekenen bij onze notaris, Rooman, en is het huisje eindelijk van ons! Die avond gaan we frietjes eten op het bankje in ONZE tuin en dat doet deugd !! We meten op, tasten alles af, en dromen vooral van hoe het zal zijn. Op 15 mei dient Britt de bouwaanvraag in, aangezien Peter en ik dan allebei in het buitenland zijn voor ons werk. 
Let it all begin !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten