zondag 2 juni 2013

De keuken

Moeilijk te geloven dat we al een jaar "bezig" zijn. Ons huisje is sinds 3 mei officieel van ons, en sinds ons 'verlof' van eind mei vorig jaar (toen al was het nodig om dat tussen aanhalingstekens te zetten), zijn we aan het werk in ons huisje. Ik plan binnenkort een post met foto's voor - tijdens - en (bijna) na vergelijkingen. Wie houdt er niet van een goeie voor & na? Ik kijk er (zo mogelijk) nog meer naar uit dan jullie! Maar eerst nog wat werken. En tonen dàt er gewerkt werd. 

Vooraleer de keuken kwam, op donderdag 16 en vrijdag 17 mei, moest eerst nog alle elektriciteit en ventilatie in de keuken afgewerkt worden. Daarvoor hadden we de hulp nodig van nòg een Debacker die hier nog geen intrede heeft gemaakt (denk ik?) met name Stijn (gefeliciteerd met jullie derde spruit!)

Peter aan de slag met onze nieuwe klokboortjes

Stijn assisteert

De broertjes aan het werk 1

De broertjes aan het werk 2

Ik heb mezelf ook nuttig bezig gehouden

Stopcontactjes vastvijzen ..

... aansluiting voor het vuur vaststeken in de gyproc..

.. stopcontacten in de living aansluiten
De stopcontacten in de living moesten ook aangesloten zijn, omdat die op dezelfde kring zitten als die in de keuken en Peter wilde alles kunnen testen. Gelukkig dat we dat gedaan hadden, want er bleek -achter het pleisterwerk- een 3dubbel ipv dubbel stopcontact te zitten in het hoekje van de living (waren we blijkbaar vergeten..oops) en dus was er ergens een draad 'verdwenen' als we naar de elektriciteitskast keken. Er klopte iets niet. En om te vermijden dat hetgeen wat 'niet klopte' achter de ganse keuken zou verstopt zitten, hebben we de elektrictiet in de living ook moeten afwerken. Ahja, dan is dat ook gebeurd sie! 

Ook de ventilatie, die achter de MDF-omkasting van de keuken verstopt zal zitten, moest er hangen en aangesloten zijn. Dat waren gelukkig maar een paar 5 meter lange buizen en een hoop beugels. En de ventilatie-unit zelf ook, uiteraard. 

de ingenieur aan het werk

De ventinalatie-unit. 
 Kijk maar goed, lieve mensen, want binnenkort is daar allemaal niks meer van te zien! Niet dat het nu zo mooi is om naar te kijken, maar kom :-)

Alle buizen aansluiten (WC boven, badkamer en keuken)
Het toilet beneden zuigt apart af door de voorgevel, aangezien er anders te veel buizen heel de benedenverdieping moesten doorkruisen. Die afzuiging zal samen met het licht in het toilet aan- en uitgaan (klein ventilatortje in de buis zelf). Dit voor de geeks onder de lezers die alles willen weten (count me in). 

En dan ja, er valt niks meer te leuteren: aanschouw dan nu allen DE KEUKEN!

Muhahah.... alles nog in dozen !
En dan nu voor echt :

GRANDO KEUKENS ZAVENTEM
We zijn lang (en ver) lopen leuren om 'onze' keuken te vinden. Eerst dachten we te wachten met een ganse nieuwe op maat gemaakte keuken (om budgettaire redenen), maar dan hebben we ons toch bedacht gezien we 1 grote open ruimte hebben beneden, en anders alles rommelig zou lijken. Dus hebben we de korte pijn gekozen, en zijn we blijven zoeken naar een keukenboer die onze technische 'rommel' kon verbergen (CV-ketel, ventilatie-unit, ventilatiebuizen enco) alles netjes kon afwerken en toch betaalbaar was. En dat hebben we gevonden in Zaventem, bij een niet zo bekende keten GRANDO. Voor de locals: in hetzelfde gebouw als de pizzahut, recht tegenover IKEA Zaventem. 

Een absolute aanrader. De allerproperste en mooiste (!!) toonzaal die we al tegengekomen waren (Grando was namelijk onze laatste "stop" op onze keukentour), supervriendelijke mensen en ook gewoonweg excellente service van Davy Steuckers en Dominique Thiriart. Kan een mens niet zeggen van bijvoorbeeld een Scandinavische keukenketen met een K of de eivormige keukenboerderij (ronduit onbeleefd, niet behulpzaam, en doof -of niet willen luisteren- voor onze wensen). In any case: we zijn doodcontent met onze keuze. Ze raden ook zelf plaatsers en MDF'ers aan, en we hebben hun keuze gevolgd. Zonder twijfelen en zonder second thoughts achteraf. Niets dan lof! Als de installateur je op vrijdag om half zeven 's avonds opbelt (omdat je hem op de werf nét gemist hebt) of alles naar wens was afgewerkt? dan mag je beide knietjes kussen dat er nog zo'n fantastische werkmannen bestaan op deze wereld, en dan mag iedereen dat weten! 

Composiet ''Belgische Blauwe Steen" Celis Natuursteen
Nog zo'n pracht van een bedrijf: Celis. Zowel voor bouwstoffen (hierbij een shout-out naar 'onze' man daar Abdel) als voor natuurstenen en co. Als er nog iemand zou twijfelen: gewoon doen! Maar we vallen misschien in herhaling want onze dorpel komt ook al van daar. Maar dan is de boodschap zeker aangekomen, denk ik dan maar :-) En vragen naar den Abdel, ne crème van een vent!

Siemens damkap (mét afstandsbediening omdat die zo hoog mag hangen)
Misschien niet zo duidelijk op de foto's genomen met ons werfcameraatje, maar het kleur van de keuken zelf is 'magnolia'. We wilden niet wit-wit gaan, omdat dat nogal hard kan zijn. Daarom hebben we een kleur tussen wit en beige gekozen, en is ons composiet niet zwart, maar een fake Belgische blauwe hardsteen. 

Tadaaaaaaah
Woop woop
En dan nu, gewoon omdat dat leuk is, een beeldje van een jaar geleden. 

Say whuuuuuut?!
En om de traditie niet te breken, nog een 'behind the scenes' beeldje van op de werf. 

Lunch in het zonnetje (onder de lichtstraat)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten