zondag 27 januari 2013

Het begin van de technieken

Het is al weer een tijdje geleden, maar na de ruwbouwwerken zijn we nu begonnen met de technieken: elektriciteit, verwarming, verluchting en waterleiding. Ook een hele hoop werk! We zijn er ondanks de vrieskoude stevig ingevlogen met de elektriciteit.
Brrrrrr, koud!

Er was eerst nog een beetje voorbereidend werk: alles opruimen zodat er plaats is (vooral beneden stonden nog veel restjes bakstenen, wat afval etc van al het metswerk) en boven was er nog een klein beetje afbraakwerk, zodat we overal netjes de leidingen kunnen leggen om later mooi weg te steken: het vals plafond in de slaapkamer en de oude valse wand op de toekomstige badkamer (daar komt later weer een gyproc wand, maar dan met een extra deur in die wel bovenaan stevig vast hangt aan het plafiond.

Trouwe lezers zullen ondertussen wel weten dat team PeterSil een afbraakexpert heeft:
Een beetje blurry, want de fotograaf van dienst was te traag om afbraakSil te kunnen volgen.

Het resultaat na een dik half uur: een heel ander zicht op de toekomstige badkamer!
De andere helft van het team (uw reporter van dienst) heeft natuurlijk niet zitten niksen en is in de slaapkamer aan het werk gegaan:
Het eerste gaatje is het lastigste, maar eens dat gemaakt is, komt de rest van het plafond gemakkelijk naar beneden!
Op maandagmorgen arriveerde dan papa Jef om mee de elektriciteit te plaatsen. Maar al dat afbraakwerk geeft veel afval, dus first things first: het containerpark!
Een volgepropte auto. Alles gratis kunnen achterlaten op de Grauwmeer (we mogen 3 keer per jaar gratis binnen. In 2012 zaten we ruw geschat aan 20 bezoeken, maar sinds 1/1/2013 staat de teller weer op nul!)
En dan kon het echte elektriciteitswerk beginnnen: afmeten waar alle schakelaars en stopcontacten moeten komen, gaten en sleuven slijpen en kappen en dan de potjes en draad in de muur steken. Een klein praktisch probleempje: omdat het ook beneden in huis aan het vriezen was, konden we niet veel vastzetten met mortel. Dat is voor over enkele dagen, nu het gelukkig is beginnen dooien!

Omdat het enkel ik (Peter) en mijn papa waren en Silke normaal de werf-fotograaf van dienst is, zijn er niet zo heel veel actiefoto's. Hieronder toch een paar sfeerbeelden.

Jef kijkt of het gat groot genoeg is om het potje er in te passen.

Om de buizen in het plafond weg te werken moeten we hier en daar door een balk. Gaatjes boren dus!

In de keuken komt een gyproc wand, dus daar leggen we voorlopig enkel de buizen klaar. De afwerking met potjes gebeurt dan later wanneer de gyproc wand er staat.

Even uitproberen om toch zeker te zijn dat alles juist staat: waar gaan we best de TV hangen? (en dus ook de stopcontacten voor de TV maken?)

En omdat we dus door de vrieskoude niks met mortel kunnen vastzetten, ziet het er hier en daar nog wat belachelijk uit: alle eindjes draad zijn bij elkaar gepast, maar de potjes ontbreken nog. Daar wordt de komende dagen aan gewerkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten