vrijdag 11 januari 2013

Einde ruwbouwwerken (binnenmuren)

Alzodus bij deze zijn we er terug met een overzicht van wat er tijdens de kerstvakantie gebeurd is, want ook dan hebben we niet stilgezeten en werd er dapper doorgewerkt. Eerst nog een paar foto's van ons mooie afgewerkte dak. 

Dak met resitrix

Alles goed vastgelijmd aan de kanten

Dakdoorvoeren netjes aangewerkt (ziehier de dampkamp)

Ventilatie en verwarmingsketel
Verder werd het raam van de badkamer eruit gehaald en de schoot opgemetst aangezien het vloerpas iets hoger komt en ons badkamermeubel voor het raam komt te staan. 

Vader en dochter aan het metsen (enfin, ik ben aan het opvoegen, paps metst)

Nieuwe raamopening badkamer
Dan zorgden we ervoor dat de dorpel voor het schuifraam er lag, zodat den André (onze ramenboer) de ramen kon komen opmeten. 


Eerste stenen die onder de dorpel komen

De dorpel netjes waterpas neerleggen 
Ik sta van op een afstandje met het waterpastoestel de boel in de gaten te houden
Nadien een mooi bruggetje gemaakt en versperring ernaast
Heel belangrijk dat er nu niemand meer tegen de dorpel stoot zodat hij waterpas blijft liggen ! Vandaar de barricade. 

En dan nu de binnenmuurtjes. Eerst de muurtjes rond de WC (gang / keldergat):

Met zicht op de voordeur

Zicht naar achter (tuin / schuifraam)

Zicht naar de voordeur

En we zijn halfweg
En we zijn in drie vierden 

En we zijn klaar! (oef)
 Klaar... met de WC. Daarna het Ytong muurtje die onze living van de keldertrap en trap naar boven scheidt. Die moet goed isoleren want vormt de scheiding tussen verwarmde ruimte en niet-verwarmde ruimte (de kelder, obviously). Alzodus in ytong geschiedde het metselwerk. 

De eerste witte steen

En we zijn in een derde

Overzichtsfotootje: we zijn ongeveer in drie vierde

En we zijn er !
De opmerkzame kijker zit dara een klein mannetje op een hoge stelling IN ons huis staan. Dat komt omdat onze plafonds op het gelijkvloers nu 3m60 hoog zijn. Er komt nog 20cm vloeropbouw bij (10cm PUR, die op 13 maart arriveert, en 8cm CHAP die op 20 maart arriveert als we de vloerverwarming klaar hebben, en 2cm vloerafwerking). Dus dat is best wel hoog! En zo kwam de ruwbouw tot een einde!

De laatste zaterdag van het jaar lieten we onze laatste container komen van H&D te Tienen om het terras af te graven. Er lag een heleboel stabilisé waar we eigenlijk gazon wilden. Dus tegels weg, alles losboren (lang leve de hilti) en maar puin scheppen. We kregen inmiddels bezoek van Panama op deze blog, alsook uit Rotterdam dus hierbij even wuiven naar onze vriendjes en vriendinnetjes !

En we zijn halfweg

Sil wordt in een hoekje gedreven, maar kan best haar mannetje staan !

Ziet 'm gaan !

Klaar ! (let maar niet op de bloembakken -asbest- en de tuinbank in het hoekje)
Wanneer alles is afgegraven, kunnen we doorwerken aan de riolering. Er moeten buizen tot aan de regenput (die komt ter hoogte van het tuinpoortje; precies waar ik Peter wat tegeltjes heb laten neerleggen deze zomer) en trekdraad tot naast de garage van de buurvrouw zodat we daar een lichtje kunnen hangen. 
Gietende regen voor het uitgraven - geen pretje ! 

Ziedaar de gele trekdraad

Nog wat meer buizen voor een buitenkraantje

Verluchting kelder en toevoer regenput
Tot zover de werken in 2012! Volgende update houdt in: het afwerken van de technieken naar de regenput, het plaatsen van de regenput (grondwerker met een kraan!), en het starten met de elektriciteit en sanitaire leidingen binnen. Alsook een lijstje met hoogtepunten van de werken tot hiertoe. Stay tuned !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten