zaterdag 26 oktober 2013

Das wel vet ja!

En toen kwam er nog eens iets online... 

Als mensen naar ons huisje komen kijken (en als jij dat nog niet gedaan hebt, dan wordt het wel eens dringend tijd ja!), dan hebben ze vooral veel lof over 3 dingen. Onze lichtstraat (couldn't agree more, het is geweldig!), onze keuken (niets dan liefde voor de opstelling, onze kastjes, het keukenblad en onze giga-fancy dampkap) en tot slot, als ze ook boven gaan kijken: ons badkamermeubel. 

Dat is nogal eens een staaltje vakmanschap! Bij mijn Italiaans au-pair gezin hebben ze een pracht van een badkamermeubel, met mandjes op de schappen en opbouwlavabo's. Mijn idee heb ik daar gestolen (dankjewel Ina!). Ik wist precies wat ik wou in onze badkamer, en moest alleen nog iemand vinden die mij dat wou maken. Wat rondgemaild, en via de dakman die uiteindelijk niet ons dakgebinte gemaakt heeft, vonden we via een ex-collega van hem uiteindelijk "de mannen van Swelvet" zoals wij ze noemen. Een collectief stoere en vooral sympathieke kerels uit Mechelen, Sint-Lukas-geschoolden, die met hun artsy fartsy tekenblok in de hand naar onze wensen kwamen luisteren op een dinsdagavond ongeveer een jaar geleden. Daarna kregen we een tekening in de mail, en tekenden we de offerte zonder blikken of blozen. Exact wat we wilden!

Op 10 juni was het dan eindelijk zo ver, en werd ons prachtige meubel geïnstalleerd. Daartoe moest natuurlijk eerst onze vloer er liggen, alsook de nodige leidingen klaar zijn. Fluitje van een cent voor team PeterSil!

Leidingen warm & koud, afvoer en luchthappertje

Onze cappuccino vloer opgevoegd.

En netjes afgeveegd. 

Wat de mannen van Swelvet vooral goed kunnen, is om het even welk meubel maken in steigerhout. En dat kunnen ze goed (ga vooral ook een kijkje nemen op hun website!). Steigerhout is eigenlijk gerecycleerd hout dat in een vorig leven gebruikt werd in 'den bouw' of de haven om stellingen mee te bouwen enzo (denk ik). In alle geval is het ruw, prachtig hout. See for yourself!






Je moet goed weten dat ik de 'mastermind' achter dit meubel ben, en dat Peter eerst helemaal geen goed oog had op dat steigerhout (hout? in de badkamer? aan onze lavabo's?). Maar dat is uiteindelijk helemaal goedgekomen met de speciale finish die ze erop gezet hebben. Waterdruppeltjes blijven er gewoon op liggen! We hadden de afmetingen van onze lavabo's aan hen bezorgd, zodat ze netjes het gat konden voorzien zodat wij verder konden. Ze waren zelfs zo lief om met een restje steigerhout een vensterbank te maken. Hoe geweldig is onze vensterbank?!



Helemaal 'assortie' met ons badkamermeubel sie. Maakt me nog elke ochtend blij als ik mijn tanden sta te poetsen!


En aangezien het (uiteraard, zoals altijd) vooruit moest gaan, 's avonds meteen aan de slag met onze lavabo's. Weetje van de dag: we hebben ons 1 week voordat het badkamermeubel kwam, bedacht wat betreft onze bestelde (en al geleverde) lavabo's. Oeps. Maar je moet weten: ze waren dan ook wel echt lelijk. Geen idee wat ons bezielde, maar we hadden ze wel degelijk gekozen, besteld en betaald. Gelukkig bracht de onlineshop sanitairwinkel.be raad (een echte aanrader, by the way!) en konden we daar andere en MOOIE lavabo's bestellen die nog op tijd konden worden geleverd. Oefkes. 

Bewijs aan de wereld: niemand anders dan ik heb de kranen in elkaar geknutseld!

en uiteraard ook aangesloten 

en vastgezet!
Als iemand interesse zou hebben in 2 andere inbouwlavabo's, laat maar weten hé! Zo lelijk zijn ze ook weer niet ... 

Kraantjes, met vet en vlas

Kraantjes, happertje en nog niet aangesloten afvoer

Up and running water !

En toen was het al héél laat ....

En dan nu, naar goede gewoonte: behind the scenes foto's! Deze keer, om toch ne keer iets anders dan vuile werkmensen in altijd datzelfde huis te tonen op deze blog, hebben we allebei onze allermooiste kleren aan. Met dank aan Couture Robel voor mijn kleed, Tailormade Suits voor Peter zijn pak en Fotografie Stefanie voor de prachtige foto's! 


Onze volgende update: nieuwe voordeur!